Cum sunt evaluate bijuteriile Şic şi Clasic semnate Adelina Mărieş

Cum sunt evaluate bijuteriile Şic şi Clasic semnate Adelina Mărieş

Principalul element şi care cântăreşte cel mai mult este designul. Armonia dintre culoare şi formă.
Unicitatea designului şi originalitatea punerii în valoare a materialelor cu care se lucrează.
Fiind bijuterii, creaţii de autor contează foarte mult cum sunt puse în valoare materialele din care se confecţionează bijuteriile. Dacă sunt puse în valoare în mod corect atunci chiar şi cele mai slab calitativ sau mai ieftine pot deveni materiale de calitate. Calitatea materialelor fiind un element relativ.
În mâinile unui bijutier iscusit chiar şi materialele ieftine sau considerate slab calitativ pot deveni materiale scumpe şi înalt calitativ atât timp când regulile materilului din sau cu care se lucrează sunt respectate.
Da şi petul materiei prime cântăreşte în preţul final.
Preţul pietrelor semipreţioase care intră în componenţa bijuteriilor Şic şi Clasic este dat de frumuseţea pietrei şi de raritatea coloristicii.
Şi ultimul element care intră în evaluarea bijuteriilor semnate Adelina Mărieş este timpul. Bijuteriile sunt lucrate încet şi cu migală. Nu sunt admise greşeli sau defecte. Sunt bijuterii pe care se lucrează ore în şir ajungând până la câteva zile sau chiar săptămâni.
Tehnica de lucru este diversă. Se lucreraza cu acul. Unele bijuterii sunt construite cu ajutorul acului urmând o anumită arhitectura altele sunt brodate.Tehnica de lucru, complexitatea modelului, mărimea mărgelelor de nisip influenţează timpul de execuţie.

 

Îmi plac toate bijuteriile care au armonie, eleganta şi rafinament. Îmi plac bijuteriile care exprimă o idee dar dintr-un alt unghi. De aceea colecţia mea de bijuterii se numeşte Şic şi Clasic. Clasic pentru că iubesc eleganta şi ce e clasic se ştie că este pentru totdeauna şi este nedemodabil şi şic pentru că îmi place şi originalitatea şi avangardismul. Iar contrastul ăsta determina stilul şic.

brosa design Adelina Maries

All content on Sic si Clasic blog is protected by copyright. Any items published here, such as images, texts, animations and graphics may not be disseminated, copied, made available to third parties, saved, used or altered without prior consent. The design belongs to “Sic si Clasic” and cannot be copied

10 responses to “Cum sunt evaluate bijuteriile Şic şi Clasic semnate Adelina Mărieş

  1. Adelina, daca organizezi cursuri sau ateliere te rog sa ne anunti. As dori sa vin sa invat si eu tainele acestui mestesug

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s