Categories
fashion

Bravo ai stil!… dar ce inseamna?

Bravo ai stil!

Ce inseamna sa ai stil? Ce presupune conceptul “bravo ai stil?”? E o intrebare la fel de grea ca aceea “ce inseamna sa fii chic” iar raspunsul ar fi “daca nu stii ce inseamna sa fii chic atunci nu esti chic“.

Sa ai stil e ceva apropiat de o personalitate carismatica? Carisma se naste din suferinta, din foarte multa suferinta launtrica. Carisma se naste din dor, din dorinta de a placea, din dorinta de a fermeca. De ce suferinta si de ce dorinta? E un subiect amplu de psihologie.  Carisma din punctul meu personal ar fi atitutinea de nu-mi pasa imbracata si infasurata in mult mult farmec.

Sa ai stil inseamna sa ai farmec personal?

O maturizare timpurie in haine de inocenta?

Ce inseamna sa ai experienta de viata? Ce inseamna pentru o femeie sa fie scoasa in lume?

Ce inseamna sa fii inconjurata de oameni de valoare, educati si nobili?

Ce inseamna suferinta, ce inseamna EMPATIA? Ajuta empatia cu pasiunea de a apara o cauza sociala?

A avea stil inseamna a avea TRAIRE interioara. Stiti ce frumos se revarsa trairea interioara asupra privirii, gesturilor, modului in care porti o haina. Ce mult farmec pune intr-o persoana trairea interioara. Acea traire secreta care naste o pasiune pentru viata, pentru o cauza.

Oare cum reuseste omul sa devina perfect atunci cand ii pasa de un lucru. Cum reuseste omul in interiorul lui sa gaseasca echilibrul, armonia, raspunsul, calea pentru a face orice lucru perfect? Raspunsul e unul singur pentru ca-i place si pentru ca il incanta.

Sa ai stil presupune un substrat psihologic dar sa trecem la partea materiala.

Conteaza sau nu materialul din care este facuta o haina? Conteaza daca nu e pus la locul potrivit, pentru ca daca nu e pus la locul potrivit atunci devine deranjant. Ce cauta acel lucru acolo?… nu acolo e locul lui! Uite ce batos sta sau uite ce labrata si fara nici o forma arata haina respectiva.

Oooo… areti ieftin, nu ai stil! Ce inseamna a arata ieftin? Esti ieftina pentru ca nu te imbraci minimalist asa cum propun brandurile premium sau areti ieftin pentru ca le-ai asortat ca la bazar fara nici o armonie de conceptii (conceptii, pentru ca ne ghidam estetic mai mult dupa conceptii decat dupa concepte).

Stiati ca atunci cand stabilim ca un lucru sau un om este frumos stabilim aceasta frumusete prin comparatie. Asa stabilieste un om in mintea lui daca ceva sau cineva este frumos. Daca are un termen de comparatie.

Un om este frumos? Il comparam in mitea noastra cu toate standardele personale si cu toate persoanele pe care le cunoastem si pe urma prin comparatie cu cei care ne-au marcat intr-un mod “negativ” stabilim daca este frumos sau nu. A fi frumos se rezuma la ma impresioneaza. Daca ceva ma plictiseste poate fi oricat de frumos dar m-a plictisit si pentru ca m-a plictisit in consecinta nu mai este frumos. La fel si cu stilul.

Deci ce presupune sa ai stil?

Sa ai un strop de noutate, de originalitate, de inventivitate. Sa ai ceva experienta de viata, sa fii scoasa un pic in lume sau sa fi avut norocul in copilarie sau adolescenta sa fi fost inconjurata de oameni care sa fi avut ceva special in ei, lucru care sa te inspire si sa-ti confere incredere.

Sa ai stil inseamna sa te simti in siguranta, sa nu ai foarte multe remuscari ca sa poti trai clipa. SA AI STIL INSEAMNA CAPACITATEA DE A TRAI CLIPA.

Cum sa ai stil daca esti crispata? Totul se constipa pentru ca “gandesti prea mult” in loc sa traiesti.

Sa ai stil inseamna sa ai senzualiate, sa ai vulnerabilitate, sa ai erotism, sa-l ai pe vino-ncoa?

Sa vorbesti prin tacere, sa taci prin vorba. Sa vorbesti dar  memorabil, sa faci atmosfera, sa se lumineze incaperea atunci cand o femeie stilata isi face aparitia?

Sa te imbraci diferit astfel incat cei care te vad sa zica: ” era sa nu te recunosc dar iti sta atat de bine!“. Cum ai reusit sa combini aceste lucruri ca sa/ti stea atat de bine?

Sa ai stil inseamna sa ai propriul tau set de reguli care sa functioneze doar pe tine si sa fii atat de diferita fata de cei clasici si totusi sa nu epatezi prin vulgaritate. Sa ai stil inseamna sa se uite lumea la tine si sa zica imi e imposibil sa o copiez, pe mine nu ar functiona.

Sa ai stil inseamna sa te uiti in oglinda si sa-ti dai seamna cu ce iti sta bine, tie. Sa ai stil inseamna sa nu porti o piesa de vestimentatie sau de podoaba doar pentru ca ai vazut la altele si mai ales sa te feresti de piesele foarte trendy sau extrem de clasice si totusi sa nu epatezi in vreun dezastru stilistic pentru ca asta ar inseamn lipsa de respect fata de ochiul privitorului. Sa ai stil inseamna sa aduci un plus de valoare prin artizanat. Sa ai cateva piese de artizanat pe care ceilelalte sa nu stie de unde sa si le procure. Sa ai stil inseamna sa ai SI haine modificate. Putin, nu mult dar necesar pentru a te diferentia de consumerism.

Show-ul “Bravo ai stil!” prezent in Romania la Kanal D si-l puteti vizualiza online pe youtube.

Si totusi sa ai stil inseamna sa ai si bun simt, foarte mult bun simt  fara a parea o victima. 😉

adelina maries

All content on Şic şi Clasic blog is protected by copyright. Any items published here, such as images, texts, animations and graphics may not be disseminated, copied, made available to third parties, saved, used or altered without prior consent. The design belongs to “Şic şi Clasic” by © Adelina Mărieş and cannot be copied

One reply on “Bravo ai stil!… dar ce inseamna?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.