Categories
art philosophy fashion

Ce inseamna sa ai stil?

Ce inseamna sa ai stil in moda, viata, personalitate, carisma. Un articol pertinent despre stilul personal in moda.

Ce inseamna sa ai stil?

Să ai stil inseamna sa ai prezenta de spirit, spiritualitate si simt estetic toate prezentate cu o atitudine de zile mari.

Sa ai stil inseamna sa fii o persoana optimista si increzatoare, sa-i tratezi pe cei din jur cu multa spiritualitate si consideratie. Poate ca nu esti egala lor dar nimeni nu-ti este inferior.

Un strop de fantezie si imaginatie, replici Touché si sa te simti bine in propria piele. Sa te simti bine si sa fii fericita cu ceea ce ai…

In concluzie

Stil = fantezie si imaginatie + atitudine , aspecte care se reflecta in lucrurile pe care le alegi de la mancare pana la haine, prieteni, gusturi artistice sau culturale dar mai ales asupra vocabularului, gesticii, mimicii si tonalitatii cu care te exprimi si te manifesti. Totul trebuie sa fie IMPRESIONANT.

Daca nu ai reusit sa-i impresionezi si sa-i faci sa te admire involuntar nici macar pe dusmani atunci nu ai stil.

Stilul, este ceva personal dar se cultiva sau se rafineaza pe parcurs.

Ce inseamna rafinament si eleganta? Rafinamentul este definint prin insusi verbul a rafina, adica a inalura tot ce nu este potrivit si a finisa astfel incat obiectul sau caracterul final al unei persoane sa fie la superlativ.

Nu poti spune despre o persoana neslefuita ca are stil, are cel mult fantezie, imaginatie, creativitate, originalitate, poate ceva simt stilistic. Stilul apare atunci cand tot ce nu este potrivit este inlaturat.

Un designer creeaza forme, daca are simt estetic al armoniei atunci este artist. De aceea studentii de la design vestimetar creeaza forme vestimentare. Stilistii sunt cei care le combina cum sa fie purtate. Un desiger nu este neaparat stilist sau un stilist nu este neaparat designer dar daca o persoane intruneste aceste doua abilitati atunci este artist creator de frumos, adica care place si care se potriveste.

Stilul personal presupune originalitate, în fond este şi cuvântul cheie pentru a descrie această însuşire. A face alegeri şi a te manifesta în manieră proprie ţie. Oamenii care au stil personal au trăsături caracteristice şi nici nu-şi pun problema a se manifesta altfel sau a încerca să fie la fel ca cei din atunrajul lor. N-au dorinţa de a epata, la ei totul se manifestă învoluntar. Presiunea de grup totdeauna îi atacă pe cei care nu aparţin grupului, dar să nu uităm din istoria recentă că toţi aceşti oameni au devenit artişti remarcabili şi inconfundabili. Ceea ce poate părea un defect la nivelul opiniei unui grup restrâns de câteva persoane, poate fi o calitate memorabilă dacă se manifestă pe scenă!

Ce inseamna stil de viata, stil literar, stil vestimentar?… inseamna un fel de a fi dar un om cu stil sau stilat este un om rafinat. 

…. alte aspecte a ceea ce presupune sa ai stil am scris intr-un articol anterior Bravo ai stil dar ce inseamna

ce inseamna sa ai stil

Stilul personal se reflectă extraordinar de bine în artă deoarece aici este cel mai evident. Pictori, desenatori, designeri de artă sau în domenii de producţie ori comerciale. A desena conform tehnicilor moştenite presupune meşteşug a desena original presupune stil personal. Dacă este realizat într-un mare fel rezultă artă! Dacă priviţi cu atenţie la personalităţile oamenilor care sunt deosebiţi de restul o să puteţi concluziona dacă au stil personal sau nebunie. Pacea, liniştea, armonia pe care aceşti oameni o transmit este un semn de echilibru psihic. A nu se lua în considerare invidiile personale sau dorinţa de minimalizare a celora pe care nu vrem să-i acceptăm.

ce inseamna sa ai stil personalCe înseamnă să ai stil personal totdeauna se reduce la avea trăsături de personalitate specifice ţie în mod evident, necopiate şi neînsuşite de la alţii. Se dezvolă pe parcurs în funcţie de provocări, situaţii şi experienţe de viaţă.

stil personal
Acel moment în care nu-ţi pasă de oipiniile celor din jur dobândeşti libertatea de a-ţi manifesta stilul personal!

Sunt opii variate pe acestă temă, fiecare a încercat să ajungă la o concluzie încercând a descrie prin propriile lui “vorbe”.

Stilul personal se reflectă şi în alegerea hainelor pe care le porţi şi atunci îl denumim stil vestimentar dacă se încadrează într-un gen specific: urban, popular, clasic, elegant, contemporan, de cartier. Sau stil vestimentar personal dacă alegi să combini elemente vestimentare în stil propriu sau chiar îţi coşi haine la croitor după propriul design!

Stilul personal in moda se observă în croiala hainelor, maniera în care ai ales să le combini şi atitudinea cu care le porţi.

ce insen modaamna sa ai stil personal i
ce inseamna sa ai stil personal idei

Start Idei stil personal

Stil personal, este ceva ce îţi aparţine ţie, nu te sfii să te prezinţi aşa cum simţi. Stilul personal se referă la sinceritate.

All content on Şic şi Clasic blog is protected by copyright. Any items published here, such as images, texts, animations and graphics may not be disseminated, copied, made available to third parties, saved, used or altered without prior consent. The design belongs to “Şic şi Clasic” by © Adelina Mărieş and cannot be copied

2 replies on “Ce inseamna sa ai stil?”

[…] Ce inseama sa ai stil e un subiect pe care l-am mai tratat iar cele care sunt femei stilate cunosc deja ce presupune acest lucru.  Intre afirmatiile esti stilata si esti stilista e o mare diferenta. Si asta explica toate divergentele dintre haine si atitudine. Da, stilul este  ceva care se cultiva  pentru unii  pentru altii e  ceva din nastere. Artistii si in n genenral  oamenii deosebit de talentati au fost remarcati ca avand un stil propriu din nastere, ceva al lor personal si nu fabricat la o sedinta artistica.  […]

Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.