Ce inseamna sa ai stil?

Ce inseamna sa ai stil?

Să ai stil inseamna sa ai prezenta de spirit, spiritualitate si simt estetic toate prezentate cu o atitudine de zile mari.

Sa ai stil inseamna sa fii o persoana optimista si increzatoare, sa-i tratezi pe cei din jur cu multa spiritualitate si consideratie. Poate ca nu esti egala lor dar nimeni nu-ti este inferior.

Un strop de fantezie si imaginatie, replici Touché si sa te simti bine in propria piele. Sa te simti bine si sa fii fericita cu ceea ce ai…

In concluzie

Stil = fantezie si imaginatie + atitudine , aspecte care se reflecta in lucrurile pe care le alegi de la mancare pana la haine, prieteni, gusturi artistice sau culturale dar mai ales asupra vocabularului, gesticii, mimicii si tonalitatii cu care te exprimi si te manifesti. Totul trebuie sa fie IMPRESIONANT.

Daca nu ai reusit sa-i impresionezi si sa-i faci sa te admire involuntar nici macar pe dusmani atunci nu ai stil.

Stilul, este ceva personal dar se cultiva sau se rafineaza pe parcurs.

Ce inseamna rafinament si eleganta? Rafinamentul este definint prin insusi verbul a rafina, adica a inalura tot ce nu este potrivit si a finisa astfel incat obiectul sau caracterul final al unei persoane sa fie la superlativ.

Nu poti spune despre o persoana neslefuita ca are stil, are cel mult fantezie, imaginatie, creativitate, originalitate, poate ceva simt stilistic. Stilul apare atunci cand tot ce nu este potrivit este inlaturat.

Un designer creeaza forme, daca are simt estetic al armoniei atunci este artist. De aceea studentii de la design vestimetar creeaza forme vestimentare. Stilistii sunt cei care le combina cum sa fie purtate. Un desiger nu este neaparat stilist sau un stilist nu este neaparat designer dar daca o persoane intruneste aceste doua abilitati atunci este artist creator de frumos, adica care place si care se potriveste.

Ce inseamna stil de viata, stil literar, stil vestimentar?… inseamna un fel de a fi dar un om cu stil sau stilat este un om rafinat. 

…. alte aspecte a ceea ce presupune sa ai stil am scris intr-un articol anterior Bravo ai stil dar ce inseamna

Pe mine ma gasiti la adelinamaries.ro

ce-inseamna-sa-ai-stil

All content on Şic şi Clasic blog is protected by copyright. Any items published here, such as images, texts, animations and graphics may not be disseminated, copied, made available to third parties, saved, used or altered without prior consent. The design belongs to “Şic şi Clasic” by © Adelina Mărieş and cannot be copied

 

Advertisements

One response to “Ce inseamna sa ai stil?

  1. Pingback: Femei stilate | Adelina Mărieş·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s